Последни публикации

 

Тихият край на Netscape

Автор clover, публикувана на 28.01.2009, 15:16, последна редакция 17.11.2011, 10:26

Всъщност на този сайт няма да намерите информация за един изключително интересен браузър, по - късно пакет програми. Причините са няколко - придобиването на Netscape Communications Corporation от AOL, появата и поддръжката на браузърите с отворен код (open-source) и по-специално Mozilla и други дребни и по-сериозни неща, като липса на време и желание в екипа, зает с разработката на Mozilla и т.н. Въпреки това Netscape Navigator има своята история и място в сърцата на любителите на браузърите отдавна и затова заслужава специално внимание.

още...

Къде ми е фонът?!

Автор clover, публикувана на 08.12.2009, 21:31, последна редакция 08.12.2009, 21:32

Ето с какво се сблъсках когато работих по един проект на уеб-сайт на йога-студио:

Клиентката ми постоянно обясняваше, че не харесва дизайна, не й допада фона, въобще нещо куца. Заведох я на собствената си машина, за да ми обясни какъв според нея е проблема и о, чудо! Оказа се, че при нея нещата въобще не изглеждат както при мен. Сега вече фонът беше приемлив, а визията като цяло - приятна. Какъв беше проблемът?

Обикновено правя сайтовете съвместими с всякаква резолюция, като разбира се за предпочитане е най-масовата 1024*768 пиксела. Чистият HTML и CSS код пък позволяват сайтът да се вижда еднакво добре на всички браузъри. Въпреки това съм си инсталирал последните версии на Internet Explorer, Opera, Firefox, Chrome и Safari. Някои от тях не разбират CSS атрибута height, други имат проблем с padding, затова трябва да видя всеки проект на всеки от тях, преди да го пусна. Този път обаче всичко си изглеждаше по абсолютно еднакъв начин на всеки от тях (не без помощта на малко JavaScript и DOM магии). Оказа се, че проблемът е в изображенията.

още...

Интересно сравнение между браузъри

Автор clover, публикувана на 16.06.2009, 15:30

На този адрес http://www.sharenator.org/If_browsers_were_women/ можете да видите сравнение между браузърите или как биха изглеждали те, ако бяха жени :) Мисля, че сравнението е доста точно, махар и в хумористичен тон показва силните и слабите страни на всеки браузър. Все още ли се колебаете?! Вижте последния участник в сравнението ;)

още...