Разпространете StopIE

Автор clover, публикувана на 19.08.2008, 15:13

Разпространете StopIE

Щом сте вече тук, явно сте се убедили да спрете да използвате Internet Explorer. Кажете на роднини и приятели за този сайт, да се надяваме, че и те ще премислят.

Разкажете на всички за недостатъците на IE и бавно, но сигурно мрежата отново ще се върне към стандартите. Не бива да позволим монопола на един браузър да носи толкова неудобства на милиони потребители.

Сложете на своя сайт бутонче на инициативата или линк - както Ви е удобно. Създавайте сайтове, на които поставяйте бутони или текст, указващи, че сайтът отговаря на всички стандарти. Търсете примери, при които MSIE се държи различно от останалите браузъри, интерпретира обекти, текст или стилове погрешно, не изпълнява скриптове и т.н.

Запознайте се с уеб-стандартите на Консорциумът WWW (W3C), който създава и развива стандарти и насоки в областта на глобалната мрежа World Wide Web. Разберете как можете да създавате уеб-страници, динамично съдържание и т.н., като същевременно съдържанието Ви изглежда по абсолютно същия начин на всички браузъри, които поддържат стандартите правилно. Улеснете своят живот и този на още хиляди потребители на интернет.