Характеристики

Автор clover, публикувана на 19.08.2008, 14:54

Функции/характеристики на Internet Explorer

Internet Explorer се използва от повечето хора просто защото е вече инсталиран на компютъра им щом го купят. Може би най-очевидните недостатъци за потребителите са лошите или липсващи функции в IE.

Докато другите браузъри като Mozilla Firefox и Opera въведоха много нови функции като разглeждане на страниците в табове (tabbed-browsing), интегрирано търсене, изтегляне на файлове с едно щракване и много други разширения (extensions), Internet Explorer остава един и същ по отношение функционалността си.

Tabbed Browsing

Разглеждането на страници в табове (Tabbed browsing) е функция при алтернативните браузъри, която липсва при Internet Explorer.

Табовете позволяват множество страници (например цяла папка от Favorites/Bookmarks) да се отворят наведнъж. В Internet Explorer трябва да отворите много прозорци, за да разглеждате повече от една страница. това е поносима с два-три, но ако станат 8 например, става отегчително и неприятно.

Extensions

Много от алтернативните браузъри като Firefox могат да бъдат разширявани с допълнителни функции. Това става с изтегляне на т.нар. Разширения (extensions). Има огромни библиотеки с разширения и допълнителни функции за Firefox (само в https://addons.mozilla.org/ те са 1305 към 04.05.2006 г., а към 20.08.2008 г. за версия >2.0 - повече от 4 700), позволяващи да си инсталирате безплатно които и колкото от тях са Ви нужни.

Искате повече функции? Зарежете IE!

Инсталирайте си алтернативен на Internet Explorer браузър. Сърфирането в интернет ще се превърне в съвсем ново невероятно изживяване.