Скорост при IE

Автор clover, публикувана на 19.08.2008, 14:55

Internet Explorer - бърз или бавен?

Въпреки че е огромен, несъвместим със стандартите, пълен с програмни грешки (bugs) и опасен, Microsoft Internet Еxplorer е бърз. Но е бърз поради простия факт, че е интегриран в операционната система и има ядро от каменната ера с ограничени възможности и съвместимост.

И въпреки, че от техническа гледна точка е бърз, той не показва интернет страниците добре. Възможно е да не виждате текста както трябва, да има разместени елементи, да не се интерпретира правилно JavaScript или CSS и т.н. И на практика IE може да бъде бавен.

Разглеждане на страници в табове - Изглежда по-бързо

Разглеждането на страници в табове (tabbed browsing) позволява да отвори и разглежда множество страници от няколко сайта наведнъж. Можете да отворите дадена хипервръзка 'в нов таб', а докато тя се зарежда, да си разглеждате текущата.

Това кара разглеждането на страници (поне за потребители с ниска международна скорост) да изглежда по-бързо, а освен това е изключително улеснение и характеристика, която IE не поддържа.

На свой ред алтернативите на IE я поддържат.

Съпротивление на стандартите = по-бавен интернет

Тъй като Internet Explorer не поддържа CSS правилно (по-бързо зареждане, защото дизайна се зарежда веднъж, а в последствие - само съдържанието), програмисти и уеб дизайнери използват хакове (hacks), остарял или невалиден код (който забавя зареждането и води до грешно разполагане на елементи). Това зночи, че IE забавя връзката с интернет като цяло!

Уеб дизайнерите правят чудеса, за да накарат PNG alpha transparency, падащи менюта и много други полезни функции да работят с Internet Explorer. А когато някоя от тях работи в IE, е напълно възможно да не работи в останалите, съвместими със стандартите, браузъри.

Internet Explorer: Увеличение на разходите за всички

За да работят страниците правилно под всички браузъри, включително Internet Explorer, дизайнерите отделят повече време, а клиентите им - повече пари. Тези разходи накрая се плащат от нас - потребителите.

Искате бърза навигация в интернет? Зарежете Internet Explorer

Инсталирайте си алтернативен браузър. Ще спестите време и усилия на себе си, а може би и разходи на други хора.