IE и стандартите

Автор clover, публикувана на 19.08.2008, 14:56, последна редакция 28.08.2008, 16:12

Съвместимост на Internet Explorer с Web Standards

Eдно от великолепните чудеса на интернет са стандартите. Те се контролират от неправителствена организация (World Wide Web Consortium (W3C)) и следователно не служат на интересите на никоя компания или държава.

Въпреки това, вместо да подкрепят тези жизненоважни стандарти, Internet Explorer и Microsoft на практика създават собствени такива (дължащи се на лошо програмиране и безброй бъгове) и по тази причина Internet Explorer показва валидни интернет страници погрешно.

Още за интернет стандартите можете да прочетете на The Web Standards Project: About.

Лошата поддръжка на стандартите води до по-висока цена

Представете си яда на уеб-дизайнера (и аз самия съм се чувствал така), който създава прекрасен сайт, отговарящ на всички официални стандарти, но който се държи неочаквано, розглеждан с Internet Explorer. Но на Mozilla и Opera работи както се очаква. Тогава горкия човек ще изхаби време и енергия (и съответно ще вземе повече пари от клиента си), за да накара страницата да изглежда както той иска и в Internet Explorer.

Клиента или дружеството ще пренесат разходите си в дейността си, а оттам - на клиентите, които сме ние с Вас. А това означава, че ползвате дадени стоки и услуги по-скъпо точно заради Internet Explorer. Освен това, се увеличава времето за зареждане на страницата заради допълнителния код.

За IE7, по ирония на съдбата, важи всичко за ранните версии, единствената важна разлика е, че има табове. Също е бавен, тежък, появяват се някакви досадни диалогови екрани за настройките при първото ползване, не е съобразен с уеб стандартите (примерно, при ebookbg.wikidot.com разделителните черти, които се виждат в Opera и Firefox, не се виждат в IE7, защото той не разбира командата border-collapse).

Отървете се от Internet Explorer. Спестете време и пари

Инсталирайте си алтернативен на Internet Explorer браузър. Ще спестите на международната общност в интернет време и пари.